тепидариум

Тепидариум ще ви подготви идеално за други бани и масажи!

Тепидариум представлява топло помещение с подово отопление и подгреваеми седалки, облицовани с камък, температурата е около 30-40 °С .
Ползването се препоръчва при оздравителните процеси при настинки и за укрепване на имунната система, води до ускоряване на метаболизма и до изгаряне на излишните мазнини. Тепдариум предлага подготовка к процедурите и по-топли бани или като самостоятелна процедура за релакс или след тренировки.
Загряването на тялото на каменните шезлонги е ползотворно при оздравителни и възстановителни процеси, при настинки, главоболия, укрепва дихателната,сърдечно-съдовата системи, при това не натоварва сърцето и кръвообращението. Препоръчва се за лечение и профилактика на мускулна умора, при някои заболявания на ставите, за борба с наднорменото тегло и целулита. Подпомага за метаболизма и пречистването на организма, което води до до изгаряне на излишните мазнини.
Поради умерената температура, близка до тази на човешкото тяло, тепидариум могат да посещават и хора, за които са противопоказани високите температури на класическите термични процедури. Престоят няма ограничение и може да продължи с часове според индивидуалните нужди и потребности. Важно е да се поемат течности след или между термичните процедури (сауна, парна баня и др.), за да се възстанови тяхната загуба по време на потенето. Препоръчително е това да са вода, чай или натурални плодови сокове; да се избягват кафе и др. кофеинови напитки, крайно противопоказан е алкохолът.
За съжеление има противопоказания:
  • вирусни и инфекциозни заболявания
  • сърдечно-съдови заболявания
  • кръвни заболявания
  • онкология
  • бременност
  • алергия към ароматни масла.

Тепидариумът се намира в зона 2 - за доплащане от гости на хотела.