паробъчва

Паробъчва /фитосауна/ от алтайски кедр (2 бъчви до голям бассейн) в СПА център ще даде възможност на хора, коите не обчат да вдишват пар в баните да потопят телата си в успокояващ и лекуващ пар от билки и да наблюдават децата и близките си в бассейните наоколо.
Кедровата фитосауна (бъчва) е кабина с открит връх, където се подава пара с ефирно масло или съчетание на билки (кое от двете се избира индивидуално). Вашето тяло се потапя в ароматната пара, а главата остава извън, което е необходимо за намаляване на излишното натоварване на кръвоносните съдове. Микс от билки се поставя в парогенератора в следствие на което билковата пара постъпва в бъчвата, като лечебното въздействие настъпва чрез пропиването й в порите на кожата. Температура вътре в фитопаробъчва е 40 до 42 градуса.
Благодарение на използването на екологично чист планински кедър в кедровите парофитобъчви се създава релаксиращ, антистресов ефект, стимулиращ жизнения тонус на човека. По този начин се повишават съпротивителните сили на организма, нормализира се обмяната на веществата и съществено помага при борбата с излишното тегло.
Кедровата фитосауна проста и безопасна, времето за нагряване на кедровата паросауна (бъчва) е около 20-30 минут, а препоръчителният дневен сеанс е за около 20 минут.
За съжаление има противопоказания - кожни инфекции, бременност(включително IVF процедура), херпес симплекс, активна туберколоза, кръвотечения от различен вид, рак, тромбофлебит, предсърдна аритмия, сърдечно–съдови заболявания 2 – 3 степен, артеросклерози, хипертония в 3 степен, диабет, епилепсия, плачеща екзема, цироза на черният дроб.

Процедура 10-20 мин струва 10 лева /човек