масажи

Всички гости на апартхотела ползват безплатно СПА-зона 1 - басейн, детски басейн, сауна, фитнес.
СПА-зона 2 - тепидариум, инфрачервена сауна, парна баня, хамам, турска баня, шоково ведро, шокови бъчви /фуро/ се заплащат допълнително:
гости на апартхотела - 10 лева за 1 посещение на ден
външни гости - 25 лева за 1 посещение на ден
външни гости - 60 лева за 3 посещения
външни гости - 210 лева за 10 посещения
външни гости за посещение зона 1 - 15 лева на ден, 120 лева за 10 посещения /в рамките на 30 дни от дата на първо посещение/

Нашия СПА център предлага различни видове масажи и програми за възстановяване.
Всички знаят, че масажите са полезни, основните ползи са:
1. Намаляване на умората и напрежението в мускулите – масажът на тялото отпуска мускулите, освобождавайки от напрежение (особено след спортуване и физически натоварвания) и помагат за подобряване на кръвообращение в тях. Полезен за хора, които имат подутия на крайници, получават често схващания и др.под.
2. Намаляване на болките – към болното място се насочва кръвопоток при масажа и това води до регенерация на тъкани и намаляване на възпалението, масажа хубаво влияе на главоболията /при мигрени/
3. Освобождаване от стресови състояния – масаж провокира секрецията на хормони на щастието, подобрява концентрация, памет, съкратяване на напрежението, стреса, подобряват общо самочувствие.
4. Регулиране на кръвното налягане – кръвообращението се стимуляира и се отразява не само на мускулите, но и на сърцето. Определени масажи се препоръчват при хипертония, главоболия, др.
5. Подобряване на сън - масажи, сауни и други спа процедури подпомогат за лекуване на безсъние, особено от натрупания стрес и преумора.
6.Укрепване на имунитета – при масажа се отделят биологично активни вещества, които стимулират биологичните процеси заради движението на лимфата води до увеличаване на броя на белите кръвни клетки, коите играят основна роля за увеличаване на имунобиологичната защита на организма.
7.Детоксикация – масажът стимулира движението на кръвта и лимфата в цялото тяло, а по този начин и отстраняването на различни токсичнии вещества от организма, които могат да увредят сериозно клетъчните мембрани.
8.Подобряване състоянието на кожата – тя изглежда подхранена и подмладена, защото масажът стимулира хидратацията и регенерацията на кожата.
9. Масажът коригира стойката и подобрява походката – обездвижването, работата на компютър и др.под. водят до изкривяване на позата на тялото, масаж може да помогне и в това.
10. Отслабване – масажите могат да редуцират теглото, намалявайки задръжката на вода, подуването, не говорейки за психологичния ефект.
11. Общият масаж на тялото е подходящ за тонизиране на организма и подобряване обмяната на веществата. Прилага се при физическа слабост, след заболявания и др. Разбира се, масажът има и противопоказания и не трябва да се прилага за не се влоши болестно състояние у пациента. Противопоказания са: злокачествени тумори, тромбоза, тромбоцитопения, нарушения в кръвосъсирването, тежки изгаряния, висока температура; екземи; кожни възпаления; остри инфекциозни заболявания и др. Има и определен риск при използването на масажни масла, лосиони, кремове, коите могат да предизвикат алергична реакция.

МАСАЖИ:
Класически цялостен масаж 50 мин - 50 лева
Класически частичен масаж 25 мин - 35 лева
Частичен масаж - яка, гръб и глава 30 мин - 35 лева
Терапевтичен масаж 30 мин - 40 лева
Медотерапевтичен масаж 45 мин - 50 лева
Релаксиращ масаж 40 мин - 50 лева
Спортен масаж 50 мин - 60 лева
Антицелулитен масаж 30 мин - 40 лева
Турски масаж 60 мин - 80 лева

ТЕРАПИИ:
Терапия с шоколад - 60 лева
Терапия с мед - 60 лева
Бамбукова терапия - 80 лева

ЗА ЗДРАВЕ:
Аквабайкинг и аквапътека - 45 мин индивидуално - 20 лева/групово - 10 лева
Пилатес - 60 мин индивидуално - 20 лева/групово - 10 лева
Йога - 45 мин индивидуално - 20 лева/групово - 10 лева
Тенис на маса с инструктор индивилуално - 35 лева/60 мин